Претходница шире сарадње

image_pdfimage_print

ПРЕТХОДНИЦА ШИРЕ САРАДЊЕПредседник Скупштине Града Ниша проф. др Миле Илић, примио је данас делегацију Савеза синдиката и из Санкт Петерсбурга и Градског бећа Савеза самосталних синдиката Србије у Нишу.

Руски синдикалци, претходних дана имали су већи број сусрета са нишким синдикалцима и послодавцима, а обићи ће и Рибарску и Нишку Бању. Ова посета иначе има за циљ да се продубе везе и сарадња не само синдикалиста, већ и да се успоставе нови облици сарадње, рекао је Владимир Дербин, председник Савеза синдиката Санкт Петерсбурга. То је био разлог њиховог предлога да посете управо ове две наше Бање, с обзиром да у Русији постоји велико интересовање за бањски туризам. Према речима Дербина, обе ове бање су веома атрактивне због својих терапеутских садржаја и веома је извесно да се врло брзо организују групне посете руских туриста који ће бити заинтересовани за боравак у Нишкој ,Рибарској али и другим бањама Србије.

Председник Скупштине Града Ниша проф. Др Миле Илић, поздравио је госте изразивши наду да ће у Нишу и околини провести лепе тренутке и наићи на срдачан пријем својих домаћина.

Он је подсетио да у Нишу постоји традицонално добра сарадња власти и синдиката, те да је свима тренутно највећи циљ да се реши проблем великог броја незапослених. Стога овакви сусрети треба да буду наговештај шире сарадње у многим областима, додао је Илић.

Уз бањски туризам, већ сада се може разговарати и о ангажовању наших радника и стручњака на пословима у Санкт Петерсбургу, где према Дербиновљевим речима, скоро да нема незапослених а приметан је велики недостатак стручне радне снаге.

На растанку, председник Илић, пожелео је гостима да из нашег града понесу најлепше успомене и изразио уверење да је овај сусрет синдикалиста  претходница још боље сарадње Санкт Петерсбурга и Ниша у свим областима.

You may also like...