ODRŽAN ŽREB ZA KUP RADIVOJ KORAĆ 2019.

  • 0MAR44
  • 0MAR59
  • 0MAR60
  • 0MAR69
  • 0MAR78-1
  • 0MAR79
image_pdfimage_print

 

U Kristalnoj dvorani hotela Hajat u Beogradu održan je žreb za Kup Radivoja Koraća koji će biti održan od 14. do 17. februara u Nišu.     Nacionalni košarkaški kup Srbije tradicionalno će ugostiti Sportski centar ”Čair”, u čijoj će se dvorani, ove godine, za trofej nadmetati Partizan, Crvena Zvezda, Mega Bemaks, FMP, Novi Pazar i Sveti Đorđe.

Kako je istaknuto, Grad Niš i Košarkaški savez Srbije sarađuju, na obostrano zadovoljstvo već godinama, tako da je od 17 finalnih turnira Kupa Srbije u košarci koliko je održano pod imenom legende srpske košarke, čak deset održano u Hali Čair, a ovo će biti peta godina uzastopno kako je Niš domaćin finalne smotre najboljih košarkaških ekipa Srbije.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović rekao je da očekuje još jedan odličan turnir na kome će ljubitelji košarke moći da uživaju u odličnoj igri.

”Pored najboljih seniora, u Nišu će tih dana biti i budućnost srpske košarke koju će videti posetioci Mini kupa za pionire koji će biti paralelno održan u Nišu”, rekao je Danilović i zahvalio Gradu Nišu na dugogodišnjoj uspešnoj saradnji.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović poručio je da se Niš već mnogo puta dokazao kao odličan domaćin i da nema sumnje da će to biti i sada.

”Niš će peti put zaredom biti domaćin ovog prestižnog nacionalnog sportskog događaja. Sigurno da postoje razlozi za to, a to su dobra organizacija, lepa atmosfera, odlična saradnja sa KSS, sportski ambijent… Svim učesnicima želim dobrodošlicu u Carski grad na Nišavi, da pružate dobre partije i svi uživaju u vašoj igri, kao i da svi ponesete najlepše utiske i opet nam se vratite”, rekao je Bulatović.

Parove su izvlačili treneri ABA ligaša učesnika završnog turnira Kupa Andrea Trinkijeri (Partizan NIS), Milan Tomić (Crvena zvezda MTS), Dejan Milojević (Mega Bemaks) i Vladimir Jovanović(FMP).

Žreb je odlučio da se u  četvrtfinalu, 14. februara sastanu FMP – Sveti Đorđe i Partizan NIS – Novi Pazar, a u petak, 15. februara Mega Bemaks – Borac i Crvena zvezda MTS – Dinamik.

Pobednici ova četiri susreta u subotu će odmeriti snage u polufinalu, a finalni meč biće održan u nedelju, 17. februara.

 

Možda Vas zanima i sledeće...