Дан без аутомобила

  • IMG-023e73ec6d21e4d9fbfcba5e24e10ed2-V
  • IMG-297d09ebf4459146a9c921fe9dacf2ef-V
  • IMG-bb91ad8234bba5a85a05b3832f362680-V
image_pdfimage_print

У оквиру Европске недеље мобилности Град Ниш је, као и претходних година, узео активно учешће у међународној кампањи чији је мото ове године „Комбинуј и крећи се“.

Циљ је да се кроз промотивне манифестације и спровођење мера учини покушај да се смањи коришћење путничких аутомобила и побољшају услови за јавни саобраћај, кретање бициклиста и пешака.

 Овим поводом одржана је  манифестација „Дан без аутомобила“ па су улице Вожда Карађорђа и Генерала Милојка Лешјанина биле затворене  на потезу од „Уреда“ до „Суда“.

Учешће на манифестацији су узели бројни  спортисти као И деца  предшколског и школског узраста;

 У име Града Ниша присутне је поздравио заменик градоначелника проф.др Милош Банђур, а затим је одржана рекреативна бициклистичка вожња од Трга Краља Милана, улицама Стефана Првовенчаног, 7. јули и Булевар Немањића до Дома здравља, улицом Војводе Мишића до раскрснице Црвени певац и улицом Вожда Карађорађа назад до Трга Краља Милана.

 На званичном отварању манифестације, поред заменика градоначелника присутнима су се обратили  Јоаким Ваерн, заменик амбасадора Шведске у Србији и Клара Даниловић, саветница за област урбанизма и становања у Сталној конференцији градова и општина.

Ову традиционалну манифестацију организовали су ЕУ инфо Кутак И Град Ниш.

You may also like...