Obilazak osnovne škole u Paljini

  • IMAG2825
  • IMAG2826
image_pdfimage_print

Gradski većnik resorno zadužen za obrazovanje Mirko Zečević i sekretarka Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić obišli su danas u selu Paljina istureno odeljenje osnovne škole „Lela Popović“ iz Miljkovca .

Škola u Paljini već nekoliko godina ima isti problem ,a to je isključena električna energija zbog zaostalih dugovanja u iznosu od oko 200 hiljada dinara,pa se nastavni proces odvija otežano i isključivo u prepodnevnim časovima.

Razlog za konstantnu obustavu struje školi je imovinske prirode,jer zgrada pripada zemljoradničkoj zadrugi iz Donje Trnave .Kako imovinski odnosi sa gradom nisu rešeni narasli su i dugovi za struju,zbog čega je i došlo do njene obustave.

Kako je najavio gradski većnik Zečević biće preduzete sve zakonom propisane mere kako bi se ova situacija rešila što pre  i kako bi se stekli uslovi da izmirenjem obaveza prema distribuciji škola nesmetano funkcioniše.

“Uključićemo sve nadležne gradske institucije  da u skladu sa svojim ovlašćenjima što pre reše ovaj imovinski problem sa zemljoradnikom zadrugom ,kako bi se normalizovala nastava i kako bi deca mogla da koriste i kompjutere i neophodna elektronska nastavna sredstva“rekao je većnik Zečević.

Inače ,ovo istureno odeljenje miljkovačke škole u Paljini ima ukupno 11 đaka koji pohađaju  niže razrede i to od prvog do četvrtog.

Možda Vas zanima i sledeće...