„Дани руског филма“ у Нишу

image_pdfimage_print

У Градској кући у Нишу заменик градоначелника проф. др Милош Банђур примио је истакнуте руске глумце који бораве у Нишу у оквиру манифестације „Дани руског филма“.

Уметници из Русије искористили су прилику  да се друже са љубитељима филма и одговарају на питања новинара, а затим је организована и шетња до нишке Тврђаве, где су глумци из Русије упознати укратко са историјом и традицијом града.

Пројекције филмова у оквиру манифестације „Дани руског филма“ одржаће се од 5. до 7. јула у 18 сати у биоскопу Вилинград, у Обреновићевој улици у  Нишу, а истовремено ће бити и пројекција у  Југословенској кинотеци у Узун Мирковој 1 у Београду.

Све пројекције су бесплатне, а фестивал ће бити отворен филмом режисера Павла Дроздова „Нећемо се поздравити“, коју ће српска публика видети одмах након руске премијере.

Нишлије ће имати прилику да погледају и драму „Тренер“ у режији Данила Козловског, ратни трилер „Нећемо се опраштати“ Павела Дроздова, комедију „Ја мршавим“ Алексеја Нужнија, као и трилер „Гогољ почетак“ Егора Баранова, драму „Довлатов“ Алексеја Германа млађег, фантастичну причу „Последњи витез“ Дмитрија Ђаченка и комедију „Здраво, Оксана Соколова“ Кирила Васиљева.

 

 

Можда Вас занима и следеће...