Mihajlovićeva: Prvi asfalt u Sićevačkoj klisuri

  • 06192018.prviasfaltSicevo-6
  • 06192018.prviasfaltSicevo-10
  • 06192018.prviasfaltSicevo-14
  • 06192018.prviasfaltSicevo-16
  • 06192018.prviasfaltSicevo-17
  • slika 333
image_pdfimage_print

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je danas zajedno sa direktorima „Koridora“ i „Puteva Srbije“, načelnicama Nišavskog i Pirotskog okruga i gradonačelnicima Niša i Pirota radove na izgradnji Koridora 10, deonici od Bancareva do Crvene Reke, gde je danas započelo asfaltiranje ovog dela auto-puta.

“Sićevačka klisura je, pored Grdeličke, najteža deonica na Koridoru 10. U pitanju su deonice na kojima se radi danonoćno i želim da građani Srbije budu upoznati s onim što radimo i kojom brzinom napredujemo. Nakon što ovo završimo, sledi opremanje tunela i do kraja godine imaćemo kompletno gotov Koridor 10, i istočni i južni krak”, izjavila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade istakla je da će u odnosu na 2014. godinu, kada su kroz Srbiju prošla 34 miliona automobila, do kraja ove godine taj broj biti 54 miliona.

“Ovo je veoma značajan koridor i tužno je što ga neki pre nas nisu završili. Ove godine imaćemo za 20 miliona više vozila u odnosu na pre četiri godine. Srbija ima odličnu poziciju i to treba da iskoristimo”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala i da sve studije pokazuju da će završetkom Koridora 10 broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom biti smanjen za 10 do 20 odsto.

“Pored toga, vreme prevoza putnika i robe biće skraćeno, a troškovi umanjeni. Sve to doprinosi većem privrednom rastu naše zemlje”, rekla je Mihajlovićeva.

Direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić rekao je da je ovo jedna od najzahtevnijih deonica na kojoj se radi 24 sata u svim vremenskim uslovima.

“Hvala „Aktoru“ na kvalitetnom radu, hvala potpredsednici Vlade i Ministarstvu na timskom radu i podršci. U najbržem roku ćemo završiti Koridor 10 i građanima predati kvalitetan put”, rekao je Babić.

Dragana Sotirovski, načelnica Nišavskog okruga, istakla je značaj toga što država ulaže u ovaj deo Srbije.

“Ovaj projekat je za nas važan jer pokazuje da nas država nije zaboravila. Završetkom Koridora 10 spajamo ne samo Niš i Pirot, već i ovaj kraj sa Sofijom i Evropom. A kada završimo i auto-put ka Prištini, s pravom možemo da kažemo da je Niš raskršće na Balkanu”, rekla je ona.

Darko Bulatović, gradonačelnik Niša, rekao je da je Koridor 10 jedan od značajnijih projekata na teritoriji grada Niša, koji ovaj deo Srbije otvara za nove investicije.

Možda Vas zanima i sledeće...