ГОДИШЊА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА НИША ДАРКА БУЛАТОВИЋА

  • IMG-0fb87cb752c0bc3cf927e08abddfefb6-V
  • IMG-2e283a8c7a6fe91eb5dc8ba0dc5c0009-V
  • IMG-a98123f873c3b0e63c69bd5956150ca4-V
image_pdfimage_print

 

„Година коју испраћамо није ни мало била лака, али имали смо јасан циљ испред себе, јасну политику коју смо спроводили и која је пратила мере Владе Републике Србије, поштовали смо предлоге и сугестије Фискалног савета и успели да направимо први корак ка томе да Град Ниш може несметано да функционише и извршава своје обавезе. Приходи у буџету Града Ниша највећи су за претходних пет година и успели смо да јавне финансије стабилизујемо“, рекао је градоначелник Ниша Дарко Булатовић на годишњој конференцији за новинаре, коју је са својим сарадницима одржао у Градској кући.

„Годину на измаку“, додао је градоначелник,“обележило је и смањење незапослености, улагање у науку и почетак изградње Научно технолошког парка о коме се причало уназад годинама“. Према његовим речима, у Нишу је тренутно 27 200 незапослених али ће се тај број наредне године смањивати јер нас очекује отварање нових фабрика. „Четири фабрике које су ове године почеле да се граде: Цумтобел, ИМИ, нова фабрика Џонсон Електрика, Леони, биће завршене. Отворили смо Астер, почетком наредне године биће упућен јавни позив за изградњу аква парка у Нишкој Бањи. Наставићемо са пројектом изградње прећчишћивача за отпадне воде, највећи пројекат из области заштите животне средине у Србији тренутно, очекује нас наставак уређења фасада, део смо завршили, додатно заштитили те објекте и допринели да дивне грађевине добију још лепши изглед. Очекује нас наставак посла на изградњи железничке обилазнице око Ниша. Реч је о јединственом пројекту реконструкције и електрификације пруге Димитровград-Ниш, у оквиру којег је и изградња заобилазнице око Ниша, дужине 21 км, са две железничке станице код Аеродрома и у Пантелеју. Радићемо реконструкцију пешачког моста и уређење Трга Краља Милана“.

Градоначелник је нагласио да је то само део активности које се у овом моменту реализују или чија се реализација очекује. „Сређујемо саобраћајнице, радимо на повећању безбедности свих учесника у саобраћају, наше установе успешно реализују културне манифестације, издвајамо више средстава за манифестације, издвајања за социјалне категорије наших суграђана су редовна, стање је потпуно другачије и када је реч о исплатама за породиље, ОСИ и др. Радили смо пуно и у области пољопривреде, спорта, здравства“, каже градоначелник. Он је рекао да је пред овим градским руководством још много посла, да ће се вредно радити и да је свака врста критике и сугестија добродошла јер нам је свима заједнички циљ да Ниш буде боље и лепше место за живот свих грађана и грађанки.

You may also like...