У СУСРЕТ 2018.ГОДИНИ

  • DSC_0105
  • DSC_0089
  • DSC_0081
  • DSC_0073
  • DSC_0066
  • DSC_0069
  • DSC_0054
  • DSC_0059
image_pdfimage_print

Канцеларија за локални економски развој и пројекте обележила је завршетак пословне 2017. године коктелом  организованим у Официрском дому у Нишу, коме су, поред Градоначелника Дарка Булатовића и  Јорга Хескена, Саветника Председника Републике Србије, присуствовали бројни гости, представници локалне самоуправе, институција, пословне заједнице, војске, удружења, сарадници Канцеларије и активни учесници економскорг развоја нашег града и региона.

У првом делу дружења, након поздравне речи г.дина Булатовића и г.дина Хескена, начелник  Канцеларије за локални економски развој и пројекте, Др Милан Ранђеловић и заменик начелника Иван Петковић су присутне упознали са најзначајнјим инвестиционим и развојним пројектима које је КЛЕРП реализовао  у години за нама и на којима ће радити у наредној години.

Канцеларија за локални економски развој основана је фебруара 2009. године уз техничку и стручну помоћ USAID MEGA програма као 26. по реду канцеларија ове врсте у Србији, а у форми посебног одсека у оквиру Службе за послове Градоначелника.

У периоду од 2009. до 2016. сектори Канцеларије за локални економски развој и пројекте су функционисали као одвојене организационе јединице, док је сама Канцеларија имала од 3 до 7 запослених. Изменама Статута Града Ниша крајем 2016. године, донета је одлука да се, ради унапређења ефикасности, унапреди организациона структура Града. Тако је формирана је Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниша. Канцеларија у овом тренутку има 35 запослених, буџет од 750 милиона динара а тиме и потребне материјалне и кадровске ресурсе да, као независни орган Града, у најближој сарадњи са Градским руководством реализује  најзначајније  градске пројекте .

Од оснивања до данас Канцеларија је учествовала или руководила припремом и реализацијом најзначајнијих пројеката и инвестиција у Граду, као што су YURA CORPORATION, SHINWON, BENETTON, JOHNSON ELECTRIC, LEONI, INTEGRATED MICRO ELECTRONICS, ZUMTOBEL, затим развојним пројектима међу којима су најзначајнији „Постројење за прераду отпадних вода“ и ”Научно-технолошки парк“али је интензивно радила и на пружању подршке локалној пословној заједници и постојећим инвеститорима.

Сви наведени пројекти су пројекти од националног значаја и њихова реализација је успешна пре свега због изузетне сарадње коју Канцеларија има са Развојном агенцијом Србије – раније СИЕПОМ, Кабинетом премијера и Кабинетом Председника Републике Србије. Нешти о чему је говорио и уводном обраћању и  Саветник Председника Републике Србије за инвестиције.

Академски хор Студентског културног центра из Ниша и дуо НИТ допринели су атмосфери дружења  а  његови организатори пожелели су свим присутнима нове пословне успехе и наставак успешне сарадње и у години пред нама.

You may also like...