NIŠKI SALON 12/2

image_pdfimage_print

Članica Gradskog veća za kulturu Jelena Mitrovski otvorila je drugi po redu Niški salon, značajnu izložbu na kojoj je svoje radove predstavilo 12 umetnika. Ovom prilikom Mitrovski je istakla da ovakve kulturne manifestacije predstavljaju svojevrsnu potvrdu da naš grad sigurnim koracima afirmiše savremene likovne prakse.

„Kultura je nesumnjivo najbolji i najlakši način za komunikaciju među ljudima, a jezik likovne umetnosti univerzalan je. Kao lokalna samouprava nastojimo da negujemo umetnost, da kod mladih podstičemo ljubav prema njoj ali i da, zahvaljujući kulturnim događajima poput ovog, dopremno do svih ljubitelja umetnosti“, poručila je članica Gradskog veća.

Ona je dodala da su umetnici čiji su radovi izloženi, kvalitetom svojih dela postavili snažan temelj za još ambicioznije planove. „Ovo je dobar nagoveštaj za dugu i uspešnu tradiciju Niškog salona. Kao Grad dajemo punu podršku organizaciji jednog ovakvog događaja i ja vam se još jednom svima srdačno zahvaljujem i želim da ova, kao i sve naredne izložbe nadmaši očekivanja organizatora“, zaključila je Mitrovski.

Možda Vas zanima i sledeće...