Отворен Јавни позив за бесплатан тренинг безбедне вожње

image_pdfimage_print

Савет за безбедност саобраћаја Града Ниша објавио је Јавни позив за достављање пријава за остваривање права за бесплатан тренинг безбедне вожње за младе возаче са пробном возачком дозволом са територије Града Ниша.

Шта је то тренинг безбедне вожње?

На бази најбољих европских искустава, али и вишегодишњих истраживања опасности на путевима Балкана, развијени су посебни програми убрзаног стицања драгоценог искуства и знања које чува живот, а тестови се врше на полигону Националне возачке академије НАВАК.

У пратњи професионалних тренера, пролази се кроз симулатор чеоног судара, симулатор превртања, али се  и тестира брзина  реакција на специјалном тренажеру за возаче Формуле 1.

Услови за остваривање права  су

-да је кандидат млађе пунолетно лице до 21.године старости

-да има пребивалиште на територији Града Ниша

-да кандидат има важећу пробну возачку дозволу Б категорије

За пријаву је потребно попунити образац који се добија у просторијама Градске управе, Секретаријат за комуналне делатности,енергетику и саобраћај у улици Вожда Карађорђа 24  од 11-14 часова радним данима.

Пријаве се потом подносе Савету за безбедност саобраћаја у улици 7.јули бр.2 или електронским путем на адресу sbs@gu.ni.rs

Документација неопходна за доказивање права за учешће у јавном позиву су очитана лична карта И фотокопија пробне возачке дозволе.

Списак кандидата који су стекли право учешћа на бесплатном тренингу  безбедне вожње биће објављен на званичном сајту града www.gu.ni.rs И на огласној табли Секретаријата у улици Вожда Карађорђа 24.

You may also like...