Обилазак радника ЈКП Медиана

  • IMAG1111
  • IMAG1117
image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић обишао је заједно са директором ЈКП Медијана Драгославом Павловићем прву јутарњу смену радника у сектору јавне хигијене,који су задужени за одржавање чистоће на нишким улицама.

Тренутно на овом послу у ужем центру града ради само 35 радника који физички не могу да задовоље потребе града,па је оцењено да је неопходно уложити напоре како би се број радника довео на оптималан ниво.

Градоначелник је у разговору са радницима из прве руке сазнао шта их тренутно највише мучи и како најбрже могу сметње у функционисању радног процеса да се отклоне.
Градоначелник је упутио предлог директору да се направи распоред по секторима и да сваки од радника држи свој сектор и буде на располагању у току радног времена.

У току јутра градоначелник је обишао и раднике који се баве одвозом смећа и из прве руке се упознао са њиховим проблемима.

Ситуација је овде посебно тешка зими ,јер су у употреби само пет камиона за чишћење улица , а за град ове величине неопходно је бар 20 камиона.Приоритет предузећа у том смислу биће набавка нових камиона и специјализованих возила,како би град нормално могао да функцонише и током зимских месеци.

You may also like...