Амбасадор Аргентине у Нишу

image_pdfimage_print
Заменик градоначелника проф. др Милош Банђур примио је у Градској кући његову екселенцију амбасадора Аргентине у Србији Рикарда Фернандеса који у Нишу борави поводом Дана аргентинског филма који ће бити одржани у биоскопу „Купина“.
У срдачном разговору било је речи о сарадњи две земље у економским односима, као и о богатој јужно америчкој култури и Аргентини као једној од земаља носилаца културнохг развоја посебно филмског стваралаштва .
Амбасадор је изразио задовољтво боравком у Нишу, граду богате историје и културе, али и граду који се убрзано индустријски модернизује.
У Нишу ће наредних неколико дана бити приказани филмови новог аргентинског таласа који углавном говоре о животним искушењима и проблемима грађана у овом веку.
Аргентински филм  заузима значајно место у светској кинематографији, а неколико остварења добило је и Оскара за најбољи филм ван енглеског говорног подручја. Посебно је упочетаљиво остварење „Тајна је у њиховим очима“ који је неколико пута приказан у Србији са најпознатијим аргентинским глумцем у главној улози  Рикардом Дарином.

You may also like...