Најављено овогодишње издање фестивала „Нишвил“

image_pdfimage_print
Ниш је традиционално  сваког августа центар културних дешавања у овом делу Србије која започињу Нишвилом ,а завршавају се фестивалом глумачких остварења домаћег играног филма.
У Градској кући уприличена је конференција за новинаре на којој је представљено овогодишње издање фестивала „Нишвил“,а којој су присуствовали и гости из Кине чланови  састава Голден Буда џез бенд.
У име Града Ниша присутнима се обратио заменик градоначелника проф.др Милош Банђур који је рекао да„Нишвил Џез фестивал ,представља престижни музички догађај који окупља реномиране светске музичаре и поштоваоце овог специфичног музичког жанра. 2009. године фестивал је и званично  проглашен  културном манифестацијом од националног значаја“.
Професор Банђур се захвалио и бројним волонтерима, јер ће Ниш  и ове године током трајања фестивала Нишвил бити у бојама џез волонтера. Препознатљиви на сваком кораку шириће позитивну енергију и дати велики допринос успешној организацији Нишвила.
„Утицајни британски дневни лист „Гардијан” објавио је на свом сајту листу 10 топ јазз фестивала у Европи поређаних по термину одржавања  на којој се налази и нишки џез фестивал. Нишвил се тако нашао у „одабраном друштву” и поносни смо начињеницу да је један овдашњи  музички фестивал заслужио такав третман у европским музичким круговима“,рекао је Банђур и додао да су „Нишлије  показале  да воле да слушају џез и да је ово фестивал истинских љубитеља музике.Припреме на главним бинама на платоу у Тврђави урађене су према зацртаном плану и град ће наставити да, колико год може, помаже једну овакву манифестацију од великог значаја за град“.

You may also like...