Пријем за децу из Ниша која су победила на такмичењу “Србија у ритму Европе”

image_pdfimage_print

Амбасадор Републике Турске организовао је  у Кристалној дворани хотела Хајат у Београду пријем за децу из Ниша која су победила на такмичењу “Србија у ритму Европе”, као и за  пријатеље Амбасаде . На овај начин амбасадор је желео да награди пријатеље И децу учеснике која су у Сомбору представљала Турску 25. јуна на такмичењу “Србија у ритму Европе”.

Поздрављајући госте он је нагласио да му је веома драго што су Ниш и деца Ниша победила на овом престижном такмичењу, јер су представљала Турску.

“Морам да признам да је моја иницијална идеја била да вас окупим у својој кући, у резиденцији , да ту буде ова забава, да деца из Ниша буду моји годти, али нас је киша и ово превртљиво време спречило у томе. Драго ми је да смо се окупили. Уколико се питате откуд са нама деца из Ниша, подсетићу вас, а вероватно сви знате да постоји музичко такмичење које се зове “Србија у ритму Европе” тако да су ова деца на том такмичењу победила. Са нама су и председници и градоначелници градова који су учествовали на такмичењу”, рекао је амбасадор Турске у Београду –  Танџу Билгич је деци уручио пригодне поклоне а главни поклон тек следи  – пут у Турску.

Звезде вечери била су деца из Ниша који су пред аудиторијумом извела своју победничку композицију.

Градоначелник Сомбора предао је прелазни пехар “Србије у ритму Европе” већнику Бојану Крстићу који је у име града Ниша захвалио на пријему И обећао да ће Ниш бити добар домаћин такмићења наредне године које ће се одржати у граду победнику – Нишу. Уз обећање да, како је казао “бићемо добри домаћини, али и поред тога настојаћемо да задржимо овај пехар и да поново победимо”.

You may also like...