КАРАВАН ИГРЕ У НИШУ ОД 22.СЕПТЕМБРА

image_pdfimage_print

Национална фондација за уметничку игру и Београдски фестивал игре, уз подршку Фондације Art Mentor из Луцерна и Министарства за државну управу и локалну самоуправу, отпочињу реализацију пројекта Караван игре. Покровитељ пројекта је премијерка Србије Ана Брнабић.

Циљ пројекта који почиње 22.септембра у Нишу је да кроз уметничке, креативне и едукативне, а пре свега интерактивне програме у 15 одабраних градова у Србији, представи и промовише уметничку игру. У периоду од септембра до децембра, пажња најшире културне јавности у Србији, пре свега младих људи и нове публике, биће фокусирана на уметничку дисциплину која се у свету препознаје као једна од најважнијих у области креативне индустрије и туризма, али и бенефита које доноси локалном становништву, од рада са децом и младима, анимирања нове позоришне публике, до програма рекреације и плесне терапије.

Идеја је да Каравн игре у сваком граду кроз тродневни програм понуди бројне активности, приближи класичан балет и савремену игру свим заинтересованим учесницима и посетиоцима, и истовремено понуди другачији културни садржај. У Нишу и другим градовима, пиблика свих генерација моћи ће да присуствује представама, да прати филмски програм и презентације, открива уметничке фотографије из савремених продукција, слуша предавања о историји игре, новим кореографским поставкама и сл. Најмлађи ће имати прилику да се укључе у практичне едукативне  радионице или мајсторске курсеве. Кроз овај интензивни програм сагледаће се ниво интересовања публике, могућност даљег укључивања талентоване деце у различите програме. Караван игре требало би да подстакне едукацију и стипендирање талената, укључи нову публику у праћење балета и савремене игре и истовремено подстакне локалне организације да развијају продукциону мрежу и поставе темеље креативних индустрија.

Сви програму су за публику бесплатни, а циљ је да тродневне активности у сваком од 15 изабраних градова, окупе минимум 3 000 посетилаца и учесника свих генерација.

КАРАВАН ИГРЕ У НИШУ (НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ)-ПРОГРАМ     Караван игре

 

22.09.

ФИЛМСКИ ПРОГРАМ

 

15 сати-Само када играм

17 сати-Играјмо

19 сати-Прва позиција

21 сат-Беле ноћи

 

23.09.

 

12 сати-отворени час балета, педагог Иванка Лукатели, примабалерина

14 сати-предавање Историја класичног балета, Мања Јанковић, саолисткиња балета

14.30 сати-отворени час балета за децу из Ниша, узраста од 5 до 12 година

16 сати-представа за децу Мали принц

16.30 сати- разгивор са децом и родитељима након представе, Аја Јунг, директорка Београдског фестивала игре

20 сати-Балетски гала концерт, наступају прваци Балета Народног позоришта из Београда, ученици Балетске школе Националне фондације за уметничку игру и ученоци Белетске школе Димитрије Парлић из Панчева

 

24.09.

 

11 сати-предавање Савремена игра и креативне индустрије, Аја Јунг

13 сати-отворени час савремене игре за децу из Ниша, узраста од 8 до 14 година

14 сати-отворени час савремене игре за децу из Ниша узраста од 14 до 18 година

16 сати-представа Часови игре за одрасле и напредне

18 сати-снимак представе 14.Београсдког фестивала игре

20 сати-снимак представе 14.Београдског фестивала игре

You may also like...