SASTALI SE GRADONAČELNICI NIŠA I NOVOG SADA, DARKO BULATOVIĆ I MILOŠ VUČEVIĆ

image_pdfimage_print

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima posetio je danas Novi Sad gde se sastao sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem kako bi razgovarali o važnim temama iz nadležnosti lokalnih samouprava i razmenili iskustva iz oblasti kojima se bave.

On se zahvalio gradonačelniku Vučeviću na ukazanom gostoprimstvu istakavši da mu je zadovoljstvo što su predstavnici dve lokalne samouprave imali priliku da porazgovaraju o organizaciji rada i važnim pitanjima.

– Nama je važno da čujemo kako u Novom Sadu funkcionišu javno-komunalna preduzeća, posebno u zimskom periodu, ali prioritet su nam teme vezane za radne zone i stvaranje uslova za dolazak investitora, odnosno zapošljavanje građana – istakao je Bulatović.

Bulatović je pozvao predstavnike Novog Sada da uzvrate posetu konstatujući da je glavni cilj saradnje i razgovora obezbeđivanje što boljih uslova za život građana kako bi se zapošljavali i stvarali porodice u našim gradovima, a ne u svetu.

– Mi smo govorili o našim iskustvima vezanim za građevinsko zemljište, porez na imovinu, probleme iz komunalnog sektora, a gospodin Bulatović i njegovi saradnici izneli su pozitvne strane pojednostavljenja gradske uprave, odnosno prelaska na jedinstvenu gradsku upravu. Zaključili smo da je najvažnije da nastavimo sa podrškom novim investicijama, i otvaranju novih radnih mesta što direktno utiče na prihode lokalne samouprave. Govorili smo i o zajedničkom problemu vezanom za tužbe protiv Grada, zbog ujeda pasa i slično, i složili se da moramo nastaviti da insistiramo pred republičkim organima da se nedovoljno dobro definisana zakonska rešenja, na koja sa lokalnog nivoa ukazujemo, bolje regulišu, jer ti problemi pogađaju ceo sistem – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Možda Vas zanima i sledeće...