ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОТПИСНИК ИНИЦИЈАТИВЕ ДА 18.МАЈ БУДЕ ДАН СЕЋАЊА НА УБИЈЕНЕ ЖЕНЕ-ЖРТВЕ НАСИЉА

image_pdfimage_print

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић потписао је данас иницијативу за проглашење 18.Маја- Даном сећања на убијене жене жртве насиља.

Према речима градоначелника Ниша сви заједно, удружени, морамо да охрабримо и оснажимо што више жена да пријаве насиље јер насиље у породици није само питање породице, већ читавог друштва. Верујем да ће и доношење новог Закона о спречавању насиља у породици итекако помоћи, јер насиље над женама у породици не погађа само директну жртву.

„Нама као локалној самоуправи важно је да живот буде квалитетнији и за жене и за мушкарце, јер све што је добро за једне, добро је и за друге. Чињеница је да жене, иако је законом дефинисано да су равноправне са мушкарцима, то нису. Ми морамо да више бринемо о равноправности полова јер се са већим степеном равноправности постиже и квалитетнији живот, тј. друштво. Такође, настојаћемо да на различите начине делујемо на свест људи о насиљу над женама и уопште родној равноправности, мултисекторски смо се већ умрежили, донели смо и усвојили више докумената који се овом проблематиком баве, али допринос борби против насиља над женама мора да да целокупна јавност“, поручио је градоначелник Булатовић.

Иначе, иницијативу за проглешење 18.Маја- Даном сећања на убијене жене жртве насиља, покренули су у Нишу Комисија за родну равноправност и једнаке могућности СГ Ниша и Женска одборничка мрежа.

You may also like...