СТОХИЉАДИТИ ПУТНИК ДОЧЕКАН НА НИШКОМ АЕРОДРОМУ

image_pdfimage_print

Нишки аеродром, на коме је за годину дана уведено 9 редовних линија, дочекао је данас стохиљадитог путника. У питању је Миљана Тодоровић која је на нишки аеродром допутовала линијом из Ајндховена. Њој је градоначелник Ниша Дарко Булатовић, у знак сећања на овај тренутак, значајан за аеродром Константин Велики и Град Ниш, уручио томбак са ликом цара Константина.

„Аеродром Константин Велики представља нову развојну шансу не само за град Ниш, већ и за туризам у Србији генерално. Стохиљадити путник је историјски рекорд за нишки аеродром и очекујемо да до краја ове године цифра достигне и 120 000 “, рекао је овом приликом градоначелник. Он је додао да нас чека период реконструкције нишког аеродрома. „Надамо се да ће радови почети до краја ове године. Очекује нас реконструкција аеродромске зграде, односно адаптација и доградња постојећег путничког терминала аеродрома. Јако нам је драгоцена помоћ Републике односно Владе Србије која, заједно са нама, чини све што је могуће не би ли нишки аеродром функционисао на најбољи могући начин.“ Према градоначелниковим речима у наредном периоду очекује нас проширење капацитета аеродрома, што конкретно значи истовремену опслугу два авиона, тј.380 путника у доласку и 380 путника у одласку.

Иначе, аеродром „Константин Велики“ бележи константан пораст броја путника у односу на 2014. Наиме, укупан број путника на нишком аеродрому током 2014. године износио је 1 335.

You may also like...