SEMINAR ZA ODBORNIKE

image_pdfimage_print

Grad Niš  domaćin je dvodnevnog seminara namenjenog novim odbornicima  lokalnih skupština gradova i opština iz cele Srbije.  Seminar, koji se danas i sutra u održava Oficirskom domu, organizuju  Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP),  Švajcarska agencija za razvoj i saradnju  (SDC)  i Narodna skupština RS.

Predsednik Skupštine grada Niša mr Rade Rajković je u pozdravnom obraćanju,  uz reči dobrodošlice, izrazio   zadovoljstvo činjenicom da je upravo  naš grad  domaćin ovakvog skupa. Podsetio je da su svi organi vlasti u gradu konstituisani u zakonskom roku, a da su stalna radna tela formirana tako da oražavaju odbornički sastav gradskog parlamenta.

Govoreći o efikasnosti i transparentnosti rada ovog skupštinskog saziva, predsednik je naglasio da predstoje aktivnosti u vezi sa uspostavljanjem  elektronske uprave, unapređenje komunikacije elektronskim putem, kao i uvođenje elektronskog prijavljivanja i glasanja, što će doprineti efikasnosti u radu niških odbornika. Takođe, praksa dobrih odnosa sa javnošću,  sa medijima i građanima, biće nastavljena i unapređena,  čime će rad niškog parlamenta biti transparentan, a građani pravovremeno i tačno informisani o svemu.

Predsednik Skupštine grada Niša mr Rade Rajković  istakao je  da  ovaj seminar predstavlja stručnu podršku predstavnicima lokalnih parlamenata i dodatnu motivisanost  da konstantno unapređuju sistem u kome rade.

Možda Vas zanima i sledeće...