„Радост Европе“ у Нишу

image_pdfimage_print

За децу из Македоније, Бугарске, Црне Горе и Русије у Градској кући у Нишу приређен је дочек у оквиру међународног сусрета деце „Радост Европе“. Сусрете деце већ 10 година организује Црквено-играчки ансамбл Бранко из Ниша уз помоћ Дечијег културног центра у Београду.Децу је у Градској кући примио заменик градоначелника проф.др Милош Банђур.

 

Ово је 10. јубиларни концерт “Сусрети пријатељства – Радост Европе” у Нишу, а овогодишњи мото фестивала су стихови песника Мике Антића – “Свако дете има крила, само мора да се сети где му расту сакривена, и одмах ће да полети”.

 

Учесници су ансамбл “Роднички” из Санкт Петербурга, фолклорни ансамбл “Златна Тракија” из Хаскова и фолклорни ансамбл “Ђурђевданско коло” из Подгорице.

 

Децу Србије представљаће Црквени играчки ансамбл “Бранко” који је и организатор, представник фестивала “Мајска песма” Дечијег културног центра из Ниша, солисти дечијег хора Дечијег културног центра из Београда, хор Школе “Цар Константин”, победници такмичења “Србија у ритму Европе” и балетска група при установи културе “Ремизијана” из Беле Паланке.

You may also like...