ПОЧЕЛЕ 42. НИШКЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ

image_pdfimage_print

У препуној сали Нишког Симфонијског оркестра синоћ су почеле 42. Нишке музичке свечаности. Нишкој публици на отварању су се представили нишки симфоничари, а као солисткиња наступила је позната пијанисткиња Рита Кинка, под диригентском палицом холандског уметника Јозефа Суилена, а изведен је, премијерно, Рахмањинов 3.концерт у д молу.

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић који је свечано отворио 42.НИМУС, истакао је значај овог фестивала за Град Ниш и поручио да је културно наслеђе највеће богатсво Града које говори о нама. Он је похвалио организацију и људе који уметност стварају и који публици дарују немерљиво. Градоначелник је поздравио све уметнике који ће у Нишу наступити, како наше домаће, тако и госте из Словеније, Грчке, Чешке, Холандије и Македоније. Сигуран сам да ће ваши наступи бити изузетни и да ће нишка публика то умети да препозна. Надам се да ћете и вечерас и наредних вечери у овако импозантном броју испуњавати фестивалски простор и да нећете штедети дланове јер је за музичаре највећа сатисфакција управо ваш аплауз, рекао је Градоначелник.

Иначе, овогодишњи НИМУС трајаће до 10.новембра. Биће изведено укупно 9 концерата. Организатори НИУМУСА су Симфонијски оркестар и Нишки културни центар, а покровитељ Град Ниш.

 

You may also like...