Poslovni forum Srbija-Albanija u Nišu

image_pdfimage_print

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju Poslovnog foruma Srbija–Albanija u Nišu da su poslovni ljudi i investitori iz Albanije dobrodošli i uputio im poziv da investiraju u srpsku privredu.

Vučić je, obraćajući se učesnicima ovog skupa, kojem prisustvuje i premijer Albanije Edi Rama, rekao da su vrata Vlade Srbije i srpsko tržište široko otvoreni za albansku poslovnu zajednicu.

Prema njegovim rečima, Srbi i Albanci su dva najveća naroda na Balkanu i ne treba da dozvole da im odnose i budućnost uređuju drugi.

On je ukazao na to da su dve zemlje uspele da izgrade prijateljstvo i da sada moraju da rade na razvijanju privredne saradnje i povećanju trgovinske razmene.

Bez obzira na političke razlike, uspeli smo da izgradimo poverenje jer verujem da želimo prijateljstvo, rekao je premijer, istakavši da dve zemlje povezuje i činjenica da su strateški opredeljene za ulazak u EU.

Vučić je preneo zahvalnost privrednicima iz Srbije i Albanije na tome što u velikom broju učestvuju na ovom forumu, navodeći da su i on i premijer Albanije veoma ponosni na to što je sala u kojoj se održava skup puna.

On je ujedno izrazio zadovoljstvo zbog toga što se ovaj poslovni događaj održava u Nišu, na jugoistoku Srbije, u gradu koji je, kako je rekao, raskrsnica puteva i dobrog biznisa, ali i mesto koje će predstavljati središte napretka i Srbije i čitavog regiona.

Možda Vas zanima i sledeće...