Три нова лекара за бољи третман пацијената

image_pdfimage_print

После писања појединих медија да у амбуланти у згради некадашњег”Ангропромета” један лекар ради дневно са 1800 пацијената,реагавао је градоначелник Ниша и Министарство здравља па ће проблем бити експресно решен.
Град Ниш издвојиће око 2,4 милиона динара до краја године за потребе упошљавања троје лекара у Заводу за здравствену заштиту радника у Нишу,како би се нормализовао рад у амбулантама овог завода у којима има и преко 5000 здравствених картона по амбуланти.

То практично значи да ће се од сутра у амбулантама радити у две смене чиме ће знатно бити олакшана процедура прегледа пацијената.Министраство здравља припрема и нови кадровски план па ће његовом имплементацијом и мерама које предузима град ситуација бити знатно боља за пацијенте овог завода.
Градоначелник Ниша проф.др Зоран Перишић данас је посетио ову амбуланту и на лицу места разговарао са запосленима и пацијентима.Он  је истакао да примарно здравство у Нишу генерално има проблем са мањком кадрова.

“Ово није проблем који је настао неадекватним радом особља. Проблем везан за примарно здравство у Нишу не настаје преко ноћи, али мора да се решава буквално за то време. Имам добар контакт у Министарству здравља и трудићу се да све потребе града буду адекватно сагледане и да се проблем дугорочно реши”, рекао jе градоначелник.
У амбуланти “Ангропромет” имају и лабораторију, а раде и неуропсихијатар и интерниста. За општег лекара који се заказује преко кол центра чека се око 5 до 6 дана, а пацијенти контролу могу да закажу и на шалтеру. Хитне случајеве примају без заказивања.

 

You may also like...