Sofija i Niš zajedno pred Evropskom unijom

  • IMG_-h6ztgn
  • IMG_-i354i2
image_pdfimage_print
Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić odazvao se pozivu gradonačelnice Sofije Jordanke Fandakove, koju je posetio sa delegacijom iz Niša koju su činili većnici Milan Pešić i Mihajlo Zdravković. Tema posesete gradonalečnice Sofije bila je unapređivanje privrednih odnosa Niša i Sofije. Tokom zvanične posete bugarskoj prestonici, osim unapređenja ekenomske saradnje razgovari su vođeni i o razvoju turizma, finansiranju prekograničnih projekata, razvoju infrastrukture.
Neposredno pre sastanka sa gradonačelnicom Sofije, gradonačelnik se sastao i sa njenim zamenikom, Todorom Čobanovim. On je naglasio da je Sofija grad koji se poslednjih 10 godina intenzivno razvija i iz čijeg iskustva Niš može mnogo da nauči.
Gradonačelnik je naglasio da sa unapređenjem ekonomske saradnje, kao i prekogranične saradnje između ova dva grada Nišlijama može biti bolje.
Gradonačelnik Niša se sastao i sa ambasadorom Srbije u Bugarskoj Vladimirom Ćurgusom, koji je naglasio da će Niš uvek imati institucionalnu podršku, kada je reč o konkurisanju za projekte prekogranične saradnje Evropske unije.

Možda Vas zanima i sledeće...