Хуманитарни концерт „Млади за Николину Ранђеловић“

image_pdfimage_print

–  Дечији хорови, солисти и фолклораши у истој мисији –

Нишка канцеларија за младе у сарадњи са Нишким Симфонијским оркестром, организује хуманитарни концерт за Николину Ранђеловић, малу нишлијку којој су потребна средства за лечење у иностранству. Сва средства од продаје карата биће прослеђена за лечење ове девојчице.

„Ми као Канцеларија за младе кроз Савет за хуманитарне активности и Савет за социјална питања се трудимо да помогнемо свима којима је помоћ потребна. Путем овог хуманитарног концерта прикупљамо средства за лечење мале Николине. Очекује се да наступе млади музичари, дечији хорови. Желимо да пошаљемо јасну поруку остатку Србије да су млади у Нишу сложни око једне приче, а то је прича хуманости“ – изјавио је Јован Милић, координатор Савета за хуманитарне активности.

Малој Нишлијки, Николини Ранђеловић (2) потребна је помоћ за лечење у износу од око 300.000€. Николина болује од једног од најтежих малигних обољења код деце –  потпуно изненада и без икаквих здравствених проблема дијагностификован јој је неуробластом. Безбрижном детињству мале Николине, која је пре пар месеци закорачила у другу годину живота, на пут је стао велики здравствени проблем. Како каже њена рођака, никаквих показатеља није било јер се симптоми код овог облика обољења не разазнају, једноставно, Николина је престала да једе што је био први знак да нешто није у реду. Родитељи су тада брзо реаговали а први резултати говорили су да се ради о тежем облику упале. Ипак, пар дана касније установљена је дијагноза какву нико није очекивао. До сада је организовано много хуманитарних догађаја, али за лечење мале Николине још увек није прикупљено довољно средстава. Организатори позивају све нишлије и оне који буду у Нишу да дођу и прикључе се концерту.

Концерт се одржава у петак, 23. фебруара од 19.00х у Великој Сали Нишког Симфонијског оркестра, а минимална цена карте је 200 динара. Наступају: Дечији хор „Чаробна нота“, Црквено певачка дружина „Сретење“ из Јелашнице, солисти дечијег хора „Чаролија“, хор Основне школе „Ћеле кула“ – Лептирићи, културно уметничко друштво „Мозаик“ и солисти на гитари из нишких средњих школа. Водитељи програма су: Марјан Здравковић и Татјана Динић.

„Минимална цена карте је 200 динара, а они који имају више могу дати и више. На улазу ће стајати и кутија за добровољни прилог, тако да ко год може било би лепо да убаци новац за лечење ове девојчице. Што се тиче карата, карте ће се продавати на сам дан концерта испред улаза, али грађани их могу купити и у банци доброчинства, код Марине Адамовић. Пар дана пред коцнерт биће и наши штандови на локацијама у центру Града“ – закључују организатори.

Подсећамо да Николини можете помоћи путем фондације „Буди хуман“ уписом 431 и слањем СМС-а на 3030, затим уплатом на динарски или девизни рачун, као и путем линка е-донирај.

Динарски: 160-492871-34

Девизни: 00-540-0002490.5

IBAN број: RS35160005400002490572

Дођите да будемо хумани! Концерт организују Савет за хуманитарне активности и Савет за социјална питања Канцеларије за младе у сарадњи са Нишким симфонијским оркестром.

You may also like...