Представљање потенцијала града Ниша инвеститорима

  • _M233249_2
  • _M233259_2
  • _M233282_2
image_pdfimage_print
У Београду је почео форум “Београдски инвестициони дани”, чији је циљ приказивање инвестиционих потенцијала Београда и Србије. На дводневном форуму “Београдски инвестициони дани” учествује више од 300 страних инвеститора, а циљ овог скупа је приказивање инвестиционих потенцијала Београда и осталих градова Србије,мећу којима је и Град Ниш. Форум је отворио премијер Србије Александар Вучић, а на скупу ће учествовати и градоначелник Београда Синиша Мали, министар привреде Жељко Сертић, шеф Канцеларије Светске банке у Србији Тони Ферхајен, председник ПКС Марко Чадеж, шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић…

 

Градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић најавио је у Београду да ће до краја године бити расписан тендер за изградњу постројења за прераду отпадних вода у Нишу. Он је на панелу Инвестициони потенцијали локалних самоуправа, који се одржава у оквиру дводневног форума “Београдски инвестициони дани” рекао да је процењена вредност тог пројекта 70 милиона евра и нагласио да у финансирању тог пројекта рачуна са приступним фондовима ЕУ, али и на помоћ Министарства пољопривреде и заштите животне средине. Истакао је да ће Град Ниш обезбедити све дозволе неопходне за инфраструктурно опремање да би тај пројекат заживео. Додао је и да ће онај ко буде победио на тендеру и буде понудио најбољу цену добити управљање тим постројењем на 20 година, што је довољан период да свако ко се одлучи да инвестира задовољи и своје потребе.

 

“Ми не желимо помоћ, сматрамо да кроз јавно-приватно партнерство и заједничке послове инвеститори дођу у нашу средину и направе профит”, нагласио је Перишић.

 

Такође је нагласио да Град Ниш, осим тог пројекта који је данас представљен инвеститорима, има и друге урађене пројекте, међу којима је онај за модеран логистички центар на нишком аеродрому, као и пројекат за измештање великог железничког чвора.

 

Према његовим речима, Град Ниш има доста потенцијала и за браундфилд инвестиције, јер има доста празних хала у фабрикама које су остале без радника и које су сада споменик онога што је некада Ниш представљао.

 

Перишић је нагласио и да ће јавни позив за јавно-приватно партнерство, за решавање проблема комуналног отпада града Ниша и још осам локалних самоуправа који је у току, бити продужен за 45 дана.

 

You may also like...