145. седница Градског већа

image_pdfimage_print
Нишка топлана била је главна тема седнице Градског већа. С обзиром на то да су одређене нове цене топлотне енергије, која зависи искључиво од цене гаса, као и то да ће 1. октобра гас појефтинити 26 одсто, у Топлани очекују да ће им се велики број људи који су добили решење о привременој обустави обратити са захтевом да остану у систему даљинског грејања.
У прилог томе иде и најава Агенције за енергетику како ће у последњем кварталу цена природног гаса бити још нижа, те су реална очекивања да падне и цена топлотне енергије.
Почиње реорганизација ЈКП Горица, која већ дуже време има великих проблема у пословању. Сектор “Зеленило” припојиће се ЈКП Медиана, где је пре оснивања Горице и био, а сектор “Сигнализација” прећи ће у ЈП Паркинг сервис. Горица ће наставити да се бави погребним услугама и одржавањем гробаља, али ће у надлежност добити и одржавање сеоских гробаља. Горица је постала неодрживи систем са наслеђеним дуговима, гомилом неповољних краткорочних кредита и прегломазном администрацијом, сматра градоначелник проф.др  Зоран Перишић.
Договор је да, након септембарске седнице Скупштине града, Горица има рок од 30 дана да склопи посебне уговоре о преузимању делатности са паркинг сервисом и Медианом, како би све било спремно за октобарску седницу градског парламента.

 

You may also like...