Jubilej Univerziteta u Nišu

image_pdfimage_print

150611-50-godina-univerzitet

Povodom 50 godina postojanja Univerziteta u Nišu danas su u velikoj Sali ove naučne ustanove uručena priznanja institucijama koje su tokom pet decenija postojanja ove viskoškolske ustanove, ostvarile dobru saradnju sa univerzitetom.

Jedan od laureta je i Grad Niš, a nagradu “zlatni znak” zameniku gradonačelnika Ljubivoju Slavkoviću, uručio je rektor Univerziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić.

U svom stilu zamenik gradonačelnika je rekao da nije u potpunosti zadovoljan saradnjom sa univerzitetom i da ona može biti mnogo bolja.

“Ja sam uvek nezadovoljan i očekujem uvek više, pa tako smatram da Grad kroz ove pet decenije nije u potpunosti iskoristio taj veoma značajan resurs koji pruža Univerzitet, a to su mladi i obrazovani i stručni ljudi.”

Veliki jubilej obeležava se tokom cele ove nedelje brojnim manifestacijama.

Za građane i akademsku zajednicku organizovano je preko 15 kulturnih i umetničkih sadržaja u sedam dana. Koncerti, izložbe, promocije i predstave biće predstavljeni u više prostora u Gradu (KIP Fakulteta umetnosti, Sinagoga, Narodno pozorište, Dvorište Univerziteta).

Uz ove otvorene događaja tu su i svečane sednice, dodele priznanja i potpisivanja memoranduma o saradnji sa novim partnerima i Univerzitetima.

Možda Vas zanima i sledeće...