132. седница Градског већа

image_pdfimage_print

И поред тога што је реализација градског буџета за 2014. годину била 68%, у прошлој години град је приходовао седам милијарди и сто педесет милиона динара, док су расходи износили шест милијарди и деветсто педесет милиона динара. Суфицит од две стотине милиона динара говори о домаћинском раду власти и тренду рестриктивног трошења буџетских средстава који ће се наставити и у наредним годинама, речено је на седници Градског већа које је усвојило завршни рачун буџета града Ниша за 2014.годину.

Пре разматрања предлога одлуке о завршном рачуну буџета града Ниша за 2014.годину, поднет је извештај о извршењу буџета за прошлу годину.

Већници су једногласно усвојили предложену одлуку уз констатацију да је од 2012.године реализација буџета на нивоу од 70%. То је реална слика која показује да мора да се крене у реформу јавних финансија, речено је на седници већа.

Дуг града за струју износи 450 милиона динара, школама је због неплаћеног априлског рачуна искључен био телефон и интернет, а градоначелник наглашава да су школе имале неплаћене рачуне за комуналије из 2008. Градоначелник наглашава да се не реализују све ставке из буџета јер би минус, уз враћање старих дугова, достигао и три милијарде динара.

Говорећи о инвестицијама и изградњи инфраструктуре у Нишу, градоначелник Перишић је истакао да за који дан крећу радови на изградњи четири нишке улице као и радови на постављању осветљења на улазној петљи код Новог села.

Обавезе града према јавно -комуналним предузећима су велике. Град ће измирити своја дуговања, али очекује од јавно комуналних предузеца да пријаве сва своја потраживања и да покрену извршне поступке према највећим дужницима. Проблем дуговања нишких основних школа према јавно комуналним предузећима све је евидентнији, јер се средства опредељена за ову намену преусмеравају за исплату јубиларних награда, речено је на седници градског већа.

You may also like...