130. Седница Градског већа

image_pdfimage_print

Gradska kuća

На данашњој 130. Седници Градског већа Града Ниша, којом је председавао градоначелник проф. др Зоран Перишић усвојено је Решење о утврђивању Предлога одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Ниша за 2015. годину. Овим ребалансом износ буџета биће 11 милијарди 878 хиљада динара са укупним увећањем од 11,04 одсто.

У области инфраструктурне изградње усвојено је решење о утврђивању предлога програма o изменама и допунама програма уређивања грађевинског земљишта и изградње са финансијским планом за 2015. годину као и комуналне инфраструктуре јавног земљишта градског и сеоског подручја са финансијским планом за 2015. годину.

Градско веће усвојило је и предлог плана генералне регулације подручја Градске општине Нишка Бања – друга фаза као и предлог плана генералне регулације Градске општи не Пантелеј трећа фаза – исток.

На данашњој седници донето је и решење о утврђивању Предлога одлуке о усвајању Уговора о оснивању Регионалног привредног друштва за комуналну делатност “Нишки регион” д.о.о. Ниш Градско веће дало је и сагласност на прикључење на јавни водовод Града Ниша и водоснабдевање насељених места Кнежице, Перутине, Ћурлине и Белотинца, и реконструкцију и изградњу дела регионалног водоводног система Пуста река и конекције са нишким водоводним системом. На овај начин испуњено је раније дато обећање мештанима ових села да ће се проблем водоводно-канлизационе мреже бити решен у хитном поступку.

You may also like...