125. sednica Gradskog veća

image_pdfimage_print

Gradska kuća u Nišu

Gradsko veće dalo je na 125. sednici saglasnost na raniju odluku Gradske toplane o poskupljenju grejanja za 24 odsto za varijabilni deo, dok je fiksni deo ostao nepromenjen.

Gradsko veće je i formalno usvojilo rešenje o poskupljenju cene grejanja, uzrokovane poskupljenjem cene prirodnog gasa. To, međutim, ne znači da Gradska toplana neće morati da napravi izvesne kompromise, kako bi izašla u susret sugrađanima čije je nezadovoljstvo visinom računa za grejanje iz meseca u mesec sve veće.

Grad Niš pokušava da nađe kompromisno rešenje koje ne bi podrazumevalo potpuno isključenje korisnika sa daljinskog grejanja, već povoljniju varijantu za potrošače, rekao je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković. On je dodao i da plate u Gradskoj toplani moraju da se smanje, iako novac predviđen za zarade zaposlenih u ovom javno-komunalnom preduzeću ima tek neznatan udeo u računima za grejanje, napominje Slavković.

Plate zaposlenih u toplani, kako je rečeno na Gradskom veću, utiču sa 9% na dugovanja “Jugorosgasu”. Udeo cene energenta iznosi čak više od 70%. Uprkos ovim brojkama, neopodno je, prema rečima zamenika gradonačelnika, srezati broj zaposlenih u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Na sednici gradskog veća usvojeni su planovi rada JKP “Gorica” čime su se stekli uslovi za isplatu zaostalih zarada zaposlanima u tom preduzeću.

Za neugovorene stomatologe u Domu zdravlja, Hitnoj pomoći i Studentskoj poliklinici grad će izdvojiti 20, 4 miliona dinara, što je privremeno rešenje dok se Republika ne uključi u rešavanje ovog problema.

Možda Vas zanima i sledeće...