Усвојен ребаланс градског буџета

image_pdfimage_print

Поводом обележавања 14. Октобра, Дана ослобођења у Другом светском рату, Скупштина Града Ниша је на 26. Седници једногласно усвојила одлуку о подизању споменика ослободиоцима.

logoНакон краће паузе, градски парламент је наставио рад одржавањем 27. Седнице на чијем је дневном реду био већи број тачака из редовне надлежности.

Свакако најзначајнији документ био је усвајање ребаланса буџета који ће, на предлог Градског већа бити већи за 3,9% у односу на планирани износ. То практично значи да ће до краја године, за измирење преузетих обавеза граду бити потребно укупно 10,37 милијарди динара а додатна средства би требало да се остваре већим приливом од пореза на имовину, легализације и прихода за уређење градског грађевинског земљишта.

Одборници Скупштине града, једногласно су усвојили и Одлуку о потписивању Пакта за спречавање сексуалног насиља над децом, чиме се Ниш међу првима укључује у кампању за овај вид добробити деце и младих.

Већином гласова усвојене су измене и допуне Одлуке о критеријумима за утврђивање накнаде за уређење градског грађевинског земљишта, чиме се инвеститорима омогућује умањење таксе за 20% приликом уплате у целини и још 20% умањења уколико се обавежу да запосле најмање 30 радника. Без веће расправе, такође су усвојени и планови о изменама и допунама планова детаљне регулације за градске општине Нишка Бања, Медијана и Палилула.

Градски парламент је током седнице прихватио и персоналне промене у оквиру одборничких група Српске напредне странке, где је уместо Љубице Мрдаковић – Тодоровић изабран Братимир Васиљевић и ПУПС-а са чије изборне листе је, на месту одборника Ратомир Пешић заменио Мирољуба Станковића.

You may also like...