image_pdfimage_print

kucaGradsko veće danas je jednoglasno usvojilo rešenje o utvrđivanju Predloga odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Grada Niša za 2014. godinu.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić koji je predsedavao sednicom rekao je da se radi o tehničkom rebalansu, kako bi se obezbedila sredstva za plaćanje obaveza iz ove godine.

“U prethodnom periodu Grad je plaćao ranije preuzete obaveze pa je ovaj tehnički rebalans neophodan kako bi se obezbedile pozicije sa kojih bi se vršilo plaćanje dospelih obaveza iz ove godine. Očekujemo ubuduće i povećanje prihoda pre svega na osnovu procesa legalizacije objekata, ali i povećanjem fiskalne discipline i smanjenjem sive ekonomije”.

Obim budžeta se menja i uvećava za 378 milona dinara ili 3,9 odsto.

Na sednici Gradskog veća jednoglasno je usvojeno i rešenje o davanju saglasnosti na izmenu programa poslovanja JP Zavod za urbanizam.

Prema najavi gradonačelnika o rebalansu budžeta biće raspravljano u Skupštini grada 14. oktobra kada će na dan osloboćenja Niša u Drugom svetskom ratu biti održana najpre svečana, a zatim i radna sednica skupštine.

Možda Vas zanima i sledeće...