Нови облици сарадње

image_pdfimage_print

sranje  sgsaradnjaНиш и овај део Србије, помагали су народу Херцеговине у најтежим временима и драго ми је да сада, као градоначелник, имам прилику да ту сарадњу наставимо и продубимо, рекао је градоначелник Требиња Славко Вучуревић, на пријему за делегацију овог града у Скупштини Града Ниша.

 Делегација Требиња, као гост Градске општине Медиана, налази се у вишедневној посети Нишу. У оквиру посете, уз протоколарне сусрете са првим људима Ниша, гости из Требиња разговарали су и са челницима, неколицине нишких школа,   установа културе и Регионалне привредне коморе у Нишу.

 Градоначелник Вучуревић и његов данашњи домаћин, председник Скупштине града проф. др Миле Илић, сагласили су се да је привредна сарадња циљ коме треба да тежимо јер се једино тако може смањити незапосленост и унапредити животни стандард.  У том смислу, Вучуревић је нарочито нагласио значај јучерашњег састанка у Регионалној привредној комори где је направљен списак фирми из овог дела Србије које већ раде или су заинтересоване за пословање са партнерима из Требиња и других делова Херцеговине.

Од посебног значаја свакако је и наставак сарадње у образовању и култури, а како је речено, резултат ове посете је и договор о сарадњи неколицине школа, као и организовање научних скупова о Јовану Дучићу у Нишу, и Стевану Сремцу и Бранку Миљковићу у Требињу.

Иначе, председник Илић, подсетио је да ово није први сусрет, те да представља континуитет сарадње и најбољу потврду да административне границе нису препрека за један народ који живи у две државе.

You may also like...