Обезбедите услове за летове са аеродрома у Нишу

image_pdfimage_print

8_2499_2086_aerodromletПотпредседник Владе Републике Србије и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је у Београду са градоначелником Ниша проф. др Зораном Перишићем о реализацији инфраструктурних и осталих пројеката, као и о проблемима са којима се суочава ова локална самоуправа.

Посебна пажња током разговора посвећена је поновном успостављању редовног ваздушног саобраћаја са Аеродрома “Константин Велики”.

Градоначелник је информисао потпредседницу Владе да постоји интересовање појединих иностраних “lowcost” компанија за увођење редовних комерцијалних летова са овог аеродрома, а као проблем наведено је непостојање адекватних техничких услова.

Михајловић је задужила своје сараднике да, у сарадњи са Аеродромом “Никола Тесла”, Директоратом цивилног ваздухопловства и Контролом летења Србије и Црне Горе (СМАТСА), пронађу конкретна решења како би аеродром у Нишу што пре био стављен у комерцијалну функцију.

Она је од руководства града Ниша затражила да што пре достави комплетиране захтеве за проглашење јавног интереса за експропријацију преосталих парцела како би се обезбедили инфраструктурни услови неопходни за изградњу фабрике “Johnson Electric” у овом граду.

На састанку је, између осталог, разговарано и о наслеђеном проблему у вези са изградњом социјалних станова за породице чије су куће страдале услед клизишта, као и о електрификацији пруге кроз град Ниш.

You may also like...