Ниш у Регионалном програму сертификације општина са повољним пословним окружењем

image_pdfimage_print

7_2510_2097_kucaГрадско веће, којим је председавао градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић, једногласно је донело Решење којим Град Ниш прихвата приступање Регионалном програму сертификације општина са повољним пословним окружењем у југоисточној Европи –БФЦ СЕЕ.

Град Ниш већ је имао национални сертификат општине са позитивним пословним окружењем, са испуњених 96% критеријума Националне алијансе за локални економски развој, али је овај сертификат истекао 2012. године.

Садашња сертификација имаће регионални карактер, а, како је истакао градоначелник проф. др Зоран Перишић, Ниш ће имати значајне користи од овог документа.

Најбоља реклама су инцеститори који већ послују у нашем гради, а корист од ефеката приказивања Града Ниша као средине са позитивним пословним окружењем вишеструко је већа од износа који ће бити плаћен за сертификат, рекао је градоначелник Перишић.

Чланови Градског већа одлучили су на 97. седници и да из скупштинске процедуре буде повучен Предлог плана детаљне регулације комплекса трафостанице 110/10 кV „Ниш 6“ са прикључним двоструким далеководом 110 кV у Нишу, јер до Градског већа није стигло мишљење ГО Нишка Бања.

You may also like...