Parada maturanata

image_pdfimage_print

8_2458_2045_paradamaturanataPreko dve hiljade maturanata iz Niša zajedno sa svojim vršnjacima iz Srbije plesalo je danas za kraj detinjstva i početak zrelosti u okviru tradicionalne “Maturantske parade”. Ove godine maturanti iz Srbije plesali su nedelju dana posle svojih vršnjaka iz ostalih delova Evrope zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.

 “Maturanti i srednjoškolci u Srbiji su bili pokretači volonterskih akcija i veliki broj vas bio je uključen u organizaciju punktova gde se sortirala i prikupljala pomoć, a novčana sredstva namenjena za kupovinu poklona profesorima preusmerili ste onima kojima je pomoć najpotrebnija.

 Veliki broj mladih ljudi pokazao je svojim požrtvovanjem da Srbija sa takvom decom ima lepu budućnost. Ja vam se od srca zahvaljujem za doprinos koji ste dali u akcijama prikupljanja pomoći za poplavljena područja, a vašim roditljima poručujem da mogu biti ponosni na svoju decu, koja izrastaju u humane i dobre ljude, spremne da pomognu drugima u nevolji”, rekao je je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić niškim maturantima koji su uzeli učešće u tradicionalnoj “Maturantskoj paradi” i poželeo uspešan ples.

 Srpski maturanti tačno u podne, zaplesali su na gradskim trgovima uz taktove kvadrila, valcera i tako uz sjajnu koreografiju i poslali još jednom jasnu poruku u svet, poruku ljubavi i tolernacije.

Možda Vas zanima i sledeće...