Završna konferencija programa “EU Progres”

image_pdfimage_print

8_2403_1992_eukonvencijaU hotelu Grand u Nišu danas je održana završna konferencija programa evropskog partnerstva sa opštinama u Srbiji “EU Progres”. Konferenciji su prisustvovali ministar bez portfelja Branko Ružić i šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

 Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić u uvodnom izlaganju poželeo je dobrodošlicu svim gostima i istakao dobru saradnju grada sa delegacijom EU u Srbiji. “Veoma sam ponosan zbog toga što je Program evropskog partnerstva sa opštinama i “EU Progres” odlučio da svoj sastanak i završnu konferenciju održi upravo ovde u carskom Gradu Nišu, gradu bogate istorijske i kulturne tradicije. Grad Niš već predstavlja lokalnu samoupravu koja je verujem dobar saradnik Evropskoj uniji i njenim naporima da u svoje razvojne procese uključi i našu zemlju”, rekao je gradonačelnik.

 “Verujem da će i za nas predstavnike lokalnih samouprava koje nisu uključene direktno u ovaj program biti interesantno da se upoznamo sa aktivnostima sprovedenim tokom ovog programa i konačnom evaluacijom, ali i sa najavom budućih programa koje se odnose na razvoj juga i jugozapada Srbije, a koji će krenuti posle programa “Eu progres”, zaključio je gradonačelnik Perišić.

Možda Vas zanima i sledeće...