НИС и ове године подржава локалне пројекте

image_pdfimage_print

0_2398_1987_hajatНафтна индустрија Србије и ове године расписала је јавни конкурс за доделу финансијских средстава за реализацију пројеката из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и социјалне заштите.

 Јавни конкурс који се и ове године реализује под слоганом “Заједници заједно”, на територијама градова Београд, Нови Сад, Панчево, Зрењанин, Ниш, Чачак и општина Кикинда, Нови Бечеј, Кањижа, Житиште и Србобран биће отворен од 14. марта до 4. априла.

 У име Града Ниша Споразум о сарадњи са компанијом НИС за 2014. годину потписао је заменик градоначелника Љубивоје Славковић који се овом приликом захвалио овој компанији за подршку коју пружа нашем граду јер се, како је рекао, некада чини да јужно од Београда нема Србије до Чачка и Ниша.

 Славковић је истакао да је Ниш велики дистрибутивни центар НИС-ових производа, као и да има изузетну сарадњу са НИС-ом.

 Генерални директор НИС-а Кирил Кравченко рекао је да је ова компанија до сада уложила 1, 5 милијарду динара у друштвено одговорне пројекте, што, како је рекао, није мало, али није ни много, с обзиром на потребе.

 Успех има смисла само ако га поделимо са другима и уложимо у унапређење и развој добрих идеја. Ове године смо обезбедили више од 110 милиона динара за пројекте који имају снагу да унапреде ваше општине. Кроз систем јавних конкурса смо у претходне три године подржали око 250 пројеката, док је у програм друштвене одговорности “Сарадња ради развоја” компанија од 2009. године уложила 680 милиона динара, изјавио је Кравченко.

 НИС је 2009. године започео пројекат подршке локалним заједницама који је из године у годину унапређиван. Од прошле године се 100 одсто средстава расподељује путем јавног конкурса за пројекте које непрофитне организације истакну као приоритетне за социјално-економски развој локалне заједнице. До сада је реализовано више од 450 пројеката који су помогли развој локалних заједница, олакшали функционисање бројних установа и унапредили рад културних, образовних и спортских институција.

 На конкурсу могу да учествују непрофитне установе са пројектима из области спорта, културе, науке, заштите животне средине и помоћи социјално угроженим категоријама. О избору пројеката ће одлучивати Комисија, коју ће чинити представници локалних самоуправа, НИС-а, као и локалне угледне личности.

You may also like...