Обилазак одељења за вантелесну оплодњу КЦ у Нишу

image_pdfimage_print

8_2397_1986_gakГрадоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић посетио је данас Гинеколошко акушерску клинику одељење вантелесне оплодње и упознао се са изузетним резултатима које ово одељење постиже последњих година.

Проценат успешности вантелесне оплодње на овом одељењу креће се годишње и до 39 одсто што је респектабилан резултат када се има у виду да овај проценат на модерним клиникама на западу иде до 25 одсто, рекла је током сусрета начелница овог одељења проф. др Јасмина Поповић и нагласила да су главни проблеми са којима се суочава клиника застарела опрема и мањак радне снаге.

Градоначелник Перишић је током посете дао обећање да ће Град Ниш обезбедити средства за куповину новог ултразвука који је неопходан приликом процеса вештачке опллодње.

“Град је спреман да определи средства у износу од око милион динара за куповину новог ултразвука и када се заврши неопходна документација и обави јавна набавка ово одељење ГАК-а добиће нови ултразвук”, рекао је градоначелник и истакао да је град и раније помагао паровима који неколико пута безуспешно покушавају вантелесну оплодњу и да је свакако приоритет града опремање оако важних и успешних медицинских установа.

Годишње се на овом одељењу изврши 300 процедура вантелесне оплодње, а постоји могућност да се овај број повећа, а предуслов за то је улагање у опрему и запошљавање новог особља пре свега нових ембриолога.

You may also like...