Ускоро нова радна места у компанији „Џонсон електрик“

image_pdfimage_print

8_2375_1963_000000000000electricОтварање фабрике компаније „Џонсон електрик“ у Нишу највећа је инвестиција у последњих 15 година у овим крајевима, оценио је први потпредседник Владе Александар Вучић, који је обишао погон у коме ће се производити електромотори и делови за аутомобиле попут „јагуара“, „BMW“-а и „Волвоа“. Вучић је том приликом похвалио руководство Ниша на брзини приликом прибављања документације за новог инвеститора, подвукавши да само 6 месеци након потписивања првог уговора, ова компанија успева да отвори потпуно нов производни погон.

 Град Ниш се показао као одличан партнер новим инвеститорима, зато што је, захваљујући смањеној бирократији, компанија „Џонсон електрик“ у рекордном року успела да прибави све дозволе и документацију за изградњу потпуно нове фабричке хале. Први потпредседник Владе Александар Вучић каже да је поносан на ту чињеницу.

 Отварање фабрике компаније „Џонсон електрик“ у Нишу показало је да можемо и брже и боље, навео је Вучић.

 Компанији из Хонг-Конга Вучић је понудио и суседну парцелу од 4 хектара у Радној зони Север у Нишу, како би под истим условима проширили производњу и упослили још радника. Каже да није добио негативан одговор. До тада се чека септембар и први електромотори са етикетом „Џонсон електрика“ из Ниша.

 Претходно је градоначелник Ниша проф. др Зоран Перишић са представницима компаније Џонсон електрик потписао протокол о регулисању међусобних обавеза у вези заједничке изградње неопходних капацитета за обезбеђење напајања електричном енергијом пословног објекта инвеститора ЈОHNSON ELECTRIC у Ул. Ваздухопловаца бб, у радној зони „Север“

 Oвом протоколу претходили су:

  1. – закључен Меморандум о разумевању, дана 27. јуна 2013. године између Републике Србије, Града Ниша и Johnson Electric International AG;
  2. – закључен Уговор о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини без обавезе плаћања накнаде, дана 24.09.2013. године између Града Ниша и Johnson Electric
  3. – издати Технички услови од стране ПД Југоисток д.о.о. Ниш за прикључење на дистрибутивни електроенергетски систем 29.08.2013. године и
  4. – закључен Уговор о пословно-техничкој сарадњи дана 31.01.2014. године између ЕД„Југоисток“ Ниш, Града Ниша и Johnson Electric д.о.о.

 Уговором о отуђењу грађевинског земљишта предвиђена је обавеза Града Ниша да о свом трошку обезбеди напајање објекта инвеститора електричном енергијом јачине 3000 KVА а до 10000 KVA по захтеву и о трошку инвеститора.

 Протоколом о регулисању међусобних обавеза Град Ниш ће, о свом трошку и у складу са важећим законима и другим прописима, преузети спровођење активности и финансирање следећих обавеза:

  1. – израду пројектне документације
  2. – решавање имовинско – правних односа
  3. – обезбеђење грађевинске дозволе, у складу са Законом о планирању и изградњи,
  4. – стручни надзор над извођењем радова
  5. – технички преглед објекта
  6. – исходовање употребне дозволе

You may also like...