Самоиницијативом до успеха

image_pdfimage_print

samoinicijativaПоводом Дана Светог Саве, председник Скупштине Града Ниша проф. др Миле Илић, угостио је чланове Ученичке компаније “Бумеранг” коју чине ученици средње машинске школе у Нишу “15 Мај” и директора школе, Александра Стевановића.

Председник Илић је изразио задовољство што у Нишу постоје такви млади људи, спремни да преузму иницијативу и реализују своје идеје, не чекајући да то неко учини уместо њих. Тај квалитет је препознат и недавно награђен највећим градским признањем, наградом “11 Јануар” директору Ученичке компаније Јовану Милићу. При том је нарочито леп пример и редак случај, да су Јована за ту награду, предложили сами ученици школе, рекао је председник Илић.

Иначе, ова компанија у којој уз Јована ради још 5 ученика, пројектује и производи уникатне облике бумеранга. За сваки је потребно по 2 до 3 сата рада а продају се на сајмовима и преко интернета.

Да је реч о оригиналној пословној идеји, према речима Јована Милића, говори и то да су они већ учествовали на бројним сајмовима и изложбама а, недавно је њему стигао и ласкав позив да представља компанију на Бизнис форуму на Копаонику, који окупља сам врх пословног света наше земље и региона.

Овом приликом, председник Илић, честитао је свим ученицима Дан Светог Саве а својим гостима уручио лаптоп са жељом да успешно развијају своје предузетништво и идеје.

You may also like...