Prethodnica šire saradnje

image_pdfimage_print

PRETHODNICA ŠIRE SARADNJEPredsednik Skupštine Grada Niša prof. dr Mile Ilić, primio je danas delegaciju Saveza sindikata i iz Sankt Petersburga i Gradskog beća Saveza samostalnih sindikata Srbije u Nišu.

Ruski sindikalci, prethodnih dana imali su veći broj susreta sa niškim sindikalcima i poslodavcima, a obići će i Ribarsku i Nišku Banju. Ova poseta inače ima za cilj da se prodube veze i saradnja ne samo sindikalista, već i da se uspostave novi oblici saradnje, rekao je Vladimir Derbin, predsednik Saveza sindikata Sankt Petersburga. To je bio razlog njihovog predloga da posete upravo ove dve naše Banje, s obzirom da u Rusiji postoji veliko interesovanje za banjski turizam. Prema rečima Derbina, obe ove banje su veoma atraktivne zbog svojih terapeutskih sadržaja i veoma je izvesno da se vrlo brzo organizuju grupne posete ruskih turista koji će biti zainteresovani za boravak u Niškoj ,Ribarskoj ali i drugim banjama Srbije.

Predsednik Skupštine Grada Niša prof. Dr Mile Ilić, pozdravio je goste izrazivši nadu da će u Nišu i okolini provesti lepe trenutke i naići na srdačan prijem svojih domaćina.

On je podsetio da u Nišu postoji tradiconalno dobra saradnja vlasti i sindikata, te da je svima trenutno najveći cilj da se reši problem velikog broja nezaposlenih. Stoga ovakvi susreti treba da budu nagoveštaj šire saradnje u mnogim oblastima, dodao je Ilić.

Uz banjski turizam, već sada se može razgovarati i o angažovanju naših radnika i stručnjaka na poslovima u Sankt Petersburgu, gde prema Derbinovljevim rečima, skoro da nema nezaposlenih a primetan je veliki nedostatak stručne radne snage.

Na rastanku, predsednik Ilić, poželeo je gostima da iz našeg grada ponesu najlepše uspomene i izrazio uverenje da je ovaj susret sindikalista  prethodnica još bolje saradnje Sankt Petersburga i Niša u svim oblastima.

Možda Vas zanima i sledeće...