Saša Živić

image_pdfimage_print
sasazivic

SAŠA ŽIVIĆ

Saša Živić rođen je 1971. godine u Nišu.

Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Nišu.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerzitetu u Nišu 1998. godine.

Specijalizaciju iz opšte hirurgije završio je 2004. godine. Zvanje magistra medicinskih nauka stekao je iz oblasti vaskularne hirurgije 2006. godine.  U toku je sticanja zvanja doktora medicinskih nauka iz oblasti kardiohirurgije i subspecijaliste kardiohirurgije na Medicinskom fakultetu Univerzitetu u Beogradu.

Od 1999. godine radi u Kliničkom centru Niš, gde je obavljao funkciju šefa Odseka za bolesti vena i načelnika Odeljenja za specijalističke, konsultativne i dijagnostičke predloge. Od 2012. godine je pomoćnik direktora Klinike za vaskularnu hirurgiju Kliničkog centra u Nišu. Član je većeg broja međunarodnih ”bordova” u oblasti vaskularne hirurgije, kao i recenzent u internacionalnim stručnim časopisima.

U periodu 1986. – 1990. bio je član užeg predsedništva SSOS za Opštinu Niš. 1987. izabran je za delegata Skupštine opštine Niš u Društveno – političkom veću. Bio je član Komisije informisanje Skupštine grada Niša u periodu 2008. – 2012. godine.

U periodu 2013. – 2016. godine obavljao je funkciju pomoćnika gradonačenika.

Dobitnik je nagrade ”11. januar” 2010. godine kao deo tima za implemetaciju projekta ”Uvođenje i razvoj kardiohirurgije u KC Niš ”. Osnivač je Socijalističke partije Srbije u Nišu.

Oženjen, otac dvoje dece.