Sastanak sa predstavnicima UNDP-a i UNHCR-a u Srbiji

  • IMG-6ecaa2f9f695c538cf80b43a3d73bdd2-V
  • IMG-b21b10a3bb4dfc7adb6754305a46c81d-V
  • IMG-b93584381770b6f076969f5b444726ea-V
  • IMG-eaba02d01e0088973527b59878a08a32-V
image_pdfimage_print

 

U Gradskoj kući u Nišu gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je sa predstavnicima UNDP-a i UNHCR-a u Srbiji o pomoći koje ove organizacije mogu da pruže gradu u realizaciji projekata od posebnog značaja za nacionalne manjine.
Sastanku su prisutvovali i predstavnici Romske zajednice u Nišu kao i resorna većnica Tijana Đorđević Ilić i pomoćnik gradonačelnika Goran Milosavljević.
Gradonačelnik Bulatović je  istakao otvorenost Grada Niša za sve projekte kojima bi se učinio kvalitetnijim  život manjinski zajednica i da je do sada sa stranim nevladinimorganizacijama ostvarivana odlična saradnja.
Posebno je podvučena podrška koju Vlada Republike Srbije pruža gradu poslednjih nekoliko godina uz konstataciju da je Niš postao veliko gradilište ,ali i plodno tle za implementaciju dobrih ideja  iz najrazličitijih oblasti.
Stalna predstavnica UNDP-a  u Srbiji Fransin Pikap zahvalila se na prijemu i posebno istakla veliko iskustvo koje UNDP ima u realizaciji projekata .Ona je posebno apostrofirala laboratoriju za ubrzavanje projekata ,jedinstven način u pružanju pomoći kod realizacije različitih  projekata ,koji postoji u 60 zemalja u svetu.
Inače, strateški plan UNDP -afokusiran je na ključne oblasti, kao što su smanjenje siromaštva, demokratsko upravljanje, izgradnja mira, klimatske promene i rizik od katastrofa i ekonomske nejednakosti. UNDP pruža podršku vladama da integrišu ciljeve održivog razvoja u njihove nacionalne razvojne planove i politike.
Postizanje ciljeva održivog razvoja podrazumeva partnerstvo vlada, privatnog sektora, civilnog društva i građana kako bi se budućim generacijama obezbedilo bolje životno okruženje.
Šef Agencije UN za izbeglice (UNHCR) u Srbiji Hans Fridrih Šoder izrazio je zadovoljstvo napretkom u oblasti zbrinjavanja izbeglica kroz već postojeće programe  i najavio  nastavak podrške Vladi Srbije,civilnom sektoru i lokalnim samoupravama  u rešavanju ključnih problema izbeglih lica.

Možda Vas zanima i sledeće...