КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ЛОКАЛНИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ПРОЈЕКТЕ ГРАДА НИША ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ПРИВЛАЧЕЊУ ДИРЕКТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

  • 11
  • 22
  • 33
image_pdfimage_print

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ЛОКАЛНИ ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ И ПРОЈЕКТЕ ГРАДА НИША ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ПРИВЛАЧЕЊУ ДИРЕКТНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

начин рада нишког КЛЕРП-а представљен белгијско-српској пословној заједници

У организацији Развојне агенције Србије, Канцеларије за економију и трговину Амбасаде Белгије у Србији и Белгијско-српске пословне асоцијације, у Клубу посланика у Београду одржана је презентација програма подршке и субвенција које Развојна агенција Србије пружа белгијским компанијама које послују у нашој земљи. Уједно, белгијске компаније које су заинтересоване да започну пословање у Србији или прошире своје присуство и рад у нашој земљи, имале су прилику да добију неопходна упутства и информације.

Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниша, као пример добре праксе у привлачењу директних инвестиција, представила се белгијско-српској пословној заједници и приказала зашто је баш Ниш шампион локалног економског развоја и добитник престижног признања Фајненшнал Тајмса.

Начелник Канцеларије за локални економски развој и пројекте Града Ниша др Милан Ранђеловић на данашњем скупу истакао је које су то предности Града Ниша и региона које инвеститоре привлаче у овај део Србије, попут геостратешког положаја, повезаности путних праваца, аеродрома, посебно нагласивши да  предност представљају школован кадар и постојање Универзитета, али и спремност локалне самоуправе да брзо и ефикасно решава евентуалне проблеме са којима се потенцијални инвеститори могу сретати. Он је истакао да Канцеларија за локални економски развој и пројекте Града Ниша прати реализацију сваке инвестиције, од првог, иницијалног контакта, до отварања фабрика и да њени запослени представљају спону између инвеститора и других институција. Ранђеловић је нагласио да је овакав начин рада дао резултате и да је у Нишу стопа незапослености драстично смањена. Такође, капацитети КЛЕРП-а значајно су ојачани у односу на период од пре 10 година када је ова канцеларија настала, тако да је данас знатно лакше да се ради са великим бројем инвеститора који су дошли у наш град и који тек намеравају да послују у Нишу.

Начелник КЛЕРП-а се захвалио и Развојној агенцији Србије на значајној подршци Граду Нишу и КЛЕРП-у током свих година сарадње и истакао да се нада да ће заједнички тек да реализују значајне инвестиције за наш град и грађане.

Присутнима су се обратили и Њ.Е. Амбасадор Краљевине Белгије у Србији Koenraad Georges L. Adam и директор Развојне агенције Србије Радош Газдић.

 

You may also like...