Седница Социјално – економског савета Републике Србије одржана у Нишу

  • img_7832
  • img_7841
  • Beta-mqakyspocl-678x381
image_pdfimage_print
Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је седници Социјално – економског савета Републике Србије у Нишу где је поручио да ће ускоро и у овом граду бити формиран савет на локалном нивоу.
 
Министар Ђорђевић истакао је да ће Влада Србије наставити да ради на унапређењу рада постојећих и формирању нових локалних савета и додао да је формирање локалних савета од великог значаја, јер утиче на унапређење целокупног рада СЕС-а на нивоу државе.
 
„Синдикати и послодавци за нас представљају партнере, јер сви имамо заједнички циљ, а то је изградња једне модерне, јаке и економски развијене Србије. Социјално – економски савети на локалном нивоу представљају добру прилику да се разматрају теме и дају смернице Републичком савету за стварање још бољих услова рада, материјалних давања и помоћи свим грађанима“, истакао је Ђорђевић.
 
Министар је рекао да су теме данашњег састанка биле извештај о раду у току прошле године, као и планови за текућу годину, а посебно је издвојио и представљање извештаја о напретку Србије када је у питању поглавље 19.
 
„Представили смо кратак извештај Министарства за који смо добили похвале од социјалних партнера, као и сугестије, за које верујем да ће нам помоћи у остварењу осталих циљева из поглавља 19“, навео је Ђорђевић.
 
Градоначелник Ниша Дарко Булатовић истакао је да је овај састанак са Републичким СЕС-ом, на ком су представници града Ниша имали прилику да се упознају са начином рада СЕС-а.
 
Како каже, развој града представља суштину једне заједнице и то је циљ и града Ниша у наредном периоду, а формирање СЕС-а на локалном нивоу је још један корак ка постизању тог циља.

You may also like...