Обележен Међународни дан људских права

image_pdfimage_print

Међународни дан људских права обележен је у Нишу седницом Савета за људска и мањинска права.

Председник овог савета Ферхат Саити рекао је да је ситуација у Граду када су у питању људска права на завидном нивоу и посебно је истакао да је са доласком страних инвеститора побољшана ситуација када је у питању запошљавање припадника националних мањина.

Градски већник Братислав Вучковић рекао је да је ово веома значајан датум у историји и да је Град Ниш показао спремност да подржи пројекте представника националних мањина и да определи средства из буџета за функционисање удружења како представника националних мањина тако и осталих друштвених група,попут удружења особа са инвалидитетом.

Србија спада у круг цивилизацијских држава које, попут развијених држава европске демократије, у довољној мери штите, гарантују и промовишу људска права.

Генерална скупштина Уједињених нација прогласила је  10. децембар  за Дан људских права  1950. године како би скренула пажњу „народа света“ на две године раније потписaну Универзалну декларацију о људским правима, као први свеобухватни инструмент заштите људских права.

You may also like...