Prijem za delegaciju Univerziteta iz Sankt Peterburga

  • IMG-9a3c4ca0932caf3a5cfc6c46b27cbd39-V
  • IMG-f4fe28ea2da62f87295b455c935ec3a3-V
image_pdfimage_print
 U Gradskoj kući  organizovan je prijem za visoku delegaciju Univerziteta državnih protivpožarnih službi iz Sankt Peterburga koji je u sastavu ruskog ministarstsva za vanredne situacije.
Goste iz Rusije je u Vip salonu primio zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur.
Delegaciju Univerziteta čine general-major Eduard Čižikov,koji je 2014. godine predvodio ruske spasioce tokom akcija u poplavljenom Obrenovcu i Igor Osipčuk zamenik načelnika i rektor ovog univerziteta.
U prijateljskom razgovoru sa predstavnicima ove elitne ruske visokoškolske ustanove razmotrene su mogućnosti saradnje na polju edukacije naših stručnjaka,a biće otvoreno i predstavništvo ovog Univerziteta koje školuje oko šest hiljada studenata u prostorijama srpsko-ruskog humanitarnog centra.
 General Eduard Nikolajevič Čižikov, nekadašnji zamenik ministra za vanredne situacije i glavni vojni ekspert Ministarstva za poslove civilne odbrane, vanredne situacije i likvidacije posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, danas je rektor Univerziteta Državne protivpožarne službe Ministarstva za vanredne situacije iz Sankt Peterburga.Javnost u Srbiji upoznala ga je tokom 2014. godine, kada je posle poziva u pomoč rukovodstva naše zemlje za manje od 12 sati sa spasiocima stigao u Obrenovac.

Možda Vas zanima i sledeće...