Пријем за учеснике ликовне коолоније „Сићево 2018“

  • IMG-cea37975dc1ec787ba88700fdc9be906-V
  • IMG-58f25feace181ca437970df6ef3707c5-V
image_pdfimage_print

Заменик градоначелника проф.др Милош Банђур примио је данас у Градској кући учеснике ликовне колоније „Сићево 2018“.

Према његовим речима  ликовна колонија Сићево је најстарија уметничка колонија на Балкану. Основана је 1905. године по идеји и уз залагање српске сликарке Надежде Петровић.Због своје несвакидашње лепоте, сићевачки пејзажи представљају инспирацију не само сликарима већ и књижевницима и свим заљубљеницима у природу.

Овогодишња Ликовна колонија Сићево окупила је 12 сликара региона, а међу учесницима су Мирољуб Ђорђевић и Ђуро Радоњић из Ниша, потом Маја Тодић, Косовска Грачаница, Соња Спироска Остојић, Босна и Херцеговина, Весна Беговић, Црна Гора, Александра Ракоњац, Београд, Зоран Граовац, Београд, Милош Милосављевић, Македонија, Ана Видмар, Словенија, Росен Тошев, Бугарска, Габриела Урбан, Мађарска и Лајош Вегх, Мађарска.

Учесници колоније представили су се појединачно и изнели своје утиске о лепотама Сићева,а мећу њима су и они који се осим сликарством баве и правном науком и професорским радом.

Интересантно је да је Маја Тодић уметница из Грачанице први пут учествовала у Сићеву као члан дечије сликарске колоније.

Поред сликара пријему су присутвовали и представници Галерије савремене ликовне уметноси из Ниша,која је организатор ове уметничке манифестације.

You may also like...